通知:E拓建筑网正式更名为拓筑在线!

拓筑在线

 找回密码
 快速注册

QQ登录

只需一步,快速开始

微信登录

微信扫一扫,快速登录

拓筑在线 首页 译筑 拓展翻译 查看内容

Burwood公路临街大楼——对于柯布大师建筑概念的再诠释 (By Woods Bagot)

2015-4-13 17:08| 发布者: 深圳老梁| 查看: 1530| 评论: 4|原作者: firscad

摘要: 本文由E拓建筑网www.eeeetop.com的Firscad原创翻译,未经本站与译者书面许可,不得转载! Interior Designers(室内设计): Woods BagotLocation(建筑地址): Deakin University, Melbourne Burwood Campus, 2 ...
本文由E拓建筑网www.eeeetop.com的Firscad原创翻译,未经本站与译者书面许可,不得转载!

01.jpg

Interior Designers(室内设计): Woods Bagot
Location(建筑地址): Deakin University, Melbourne Burwood Campus, 221 Burwood Highway, Burwood VIC 3125, Australia
Architect In Charge(首席建筑设计师): Sarah Ball
Project Architects(项目建筑师): David Ley, Karl Engstrom
Area(建筑面积): 17000.0 sqm
Year(建筑年份): 2014
Photographs(建筑摄影): Peter Bennetts

02.jpg

Principal Design Leader(设计总监) : Bruno Mendes
Project Architects(项目建筑师): David Ley, Karl Engstrom
Design Team(设计团队): Emma-Louise Matthews, Henry Ly, Ian McDonald, James Burrell, Matt McDonnell, Matthew Si, Melissa Blandford, Rob Donegan, Richard Galloway, Sebastian Hecker
Project Manager (工程管理): Deakin Facilities Services
Service Engineers(服务工程师) : Umow Lai Pty Ltd
Structural & Civil Engineers (结构&土木工程师): John Mullen & Partners
Building Surveyor(建筑测量师) : PLP Consultants
Quantity Surveyor(施工技术员): Wilde & Woollard
Acoustic Consultants(声学顾问) : Marshall Day
Façade Consultants(立面顾问) : BG&E
Signage(标识系统): Univers
High Rise Access(高层通道): Vertigo
Dda(模拟分析): Architecture & Access
Traffic(交通分析: Cardno
Landscape Architects(景观建筑师): Rush Wright Associates

03.jpg

From the architect. Deakin University’s Burwood Highway Frontage Building provides new academic and high level research spaces directed towards accommodating the University’s Faculty of Health plus a number of administrative and support areas.
迪肯大学Burwood公路临街大楼提供了新的学术空间和高水平的科研空间,以适应大学的保健学院教职员工的需求,另加上一些行政和辅助区域。

04.jpg

The Burwood Highway Frontage is an eight-level tower connected to a five-level podium building, running between the two main entrances of Deakin University in Melbourne. Envisioned as a pivotal building for the campus, the architectural intention centred around two key concepts: the spatial composition required by the functional brief, and the client’s aspiration to create a gateway building for the campus.
Burwood公路临街大楼是由一个八层的塔楼连接一个五层的裙房,座落于墨尔本的迪肯大学的两个主要入口之间。作为一个校园重要建筑,它试图围绕两个关键概念来设计:1通过单的功能需求来构成空 2满足客户的愿望,将其设计为通向校园的门户建筑。

04.jpg

In order to achieve these two intersecting briefs, the building was oriented away from the southern edge and the highway, creating two north-facing courtyards that act as social gathering spaces for the public and university community, while also reinforcing and extending the landscape nature of the Burwood campus.
为了实现这两个相交的概念,建筑地点从南部转到了公路的边缘,创建两个朝北的庭院,为公共活动和大学社区的社交聚会提供了场所,同时也加强和扩大了Burwood校区的自然景观。

05.jpg

With a gross floor area of approximately 17,000 sqm, the massing for the building was significant, especially juxtaposed with the much finer, residential urban grain of Burwood. This was broken into two clear forms: one taller in gold to accentuate the entry into the campus, and the other in contrasting silver to hold the edge of the main road and respond to the public realm. This colour scheme sought to expand on the typology of building stocks much like those in Brasília where entire building façades are clad in a single colour of monolithic louvres. Keeping the coloured finishes to essentially two strengthens the main building forms and their presence to the campus.
作为一个总面积约17000平方米的建筑,其体量是非常巨大的,尤其是与更细长的Burwood城市粮食住宅毗邻而居。这使建筑被分成两个明确的形式:一个是高大的的金色体量,强调校园的入口;另一个是作为对比的银色体量,沿着主要道路的边缘和面对公共区域。这种颜色方力图扩大建筑的类型库如同在巴西利亚一样,所有的建筑立面都被镀具有独一无二的颜色的巨型百叶。保持多彩的表面材料非常有利于强调两个主要建筑形式和加强它们对于校园的存在感

06.jpg

The general concept of the base structure is in line with Le Corbusier’s Maison Dom-ino, allowing free-form planning to occur throughout building. A significant amount of in-situ concrete was used as a finished surface.
底部结构的主要概念是与柯布西耶的多米诺住宅一致,允许通过建筑来实现自由形式的规划。大量的现浇混凝土作为成品的表面材料。

07.jpg

Concrete was also a key ingredient in the creation of the flowing landscape forms that constitute the public realm. Applying a crisper material like aluminium for the louvres to the majority of the provided a strong contrast with this abundance of brutalist concrete. The number of materials used was reduced to create a monumental architectural language.
混凝土在创造构成公共领域的景观形式中也是一个重要元素。运用一种脆性材料,如用铝片作成百叶,与巨大粗犷的混凝土体对,以形成强烈的反差使用材料的数量减少,可以以创造一种非凡的建筑语言。

08.jpg

The interior was considered as a new academic workplace, providing high level research spaces for the Faculty of Health that are more akin to contemporary workplace environments than a traditional, cellular layout. The design also provides task, social and rest spaces; promotes collegiality; and connects departments, students and faculty within the building.
室内设计被视为一个新的学术化的工作场所,为保健学院提供高水平的研究空间,类似于一种现代化的工作环境,而不是传统的格子间式的蜂窝布局。本设计还提供了活动,社交和休息空间;促进了合作;加强了建筑内的各部门,学生和教员之间的联系。

09.jpg

The provision of two external courtyards provided the opportunity to improve connectivity and activity, increasing collegiality on campus. Additional elements include car park, facilities such as a public art gallery, library and café, and a landscaped area that encourages public and university community gathering.
两个外部庭院的设计为提高联系和活动,增加校园的合作提供了机会。额外的元素,包括停车场,公共设施如艺术馆,图书馆和咖啡厅,和鼓励公共聚会和大学社区聚会的景观区域。

10.jpg

10.png

11.png

12.png

原文标题:Burwood Highway Frontage Building / Woods Bagot
发表评论

最新评论

引用 猪老头 2015-4-12 20:09
不错不错 值得学习
引用 wdz4392 2015-4-14 14:48
不喜欢这种纯线条的东西
引用 lianjiaL 2015-7-28 08:33
日本混凝土和美国的感觉完全不一样啊
引用 sunyuanshuai 2016-2-26 10:39
底层的结构很霸气!

查看全部评论(4)

发布主题

关于我们|广告服务|拓筑在线 ( 粤ICP备11043922号-1 )

GMT+8, 2020-9-30 11:24 , Processed in 0.218750 second(s), 18 queries , Gzip On, MemCache On.

Powered by Discuz! X3.4

© 2011-2019 拓筑文化

返回顶部